Celá bandaUpozornění: tento článek obsahuje Product placement neplacement (skrytou neplacenou reklamu:-)).

Ve středu 8. května byl státní svátek, a tak jsme si řekli, že bychom mohli něco s vlčatama podniknout. Tentokrát padla volba na výpravu na kolech a návštěvu muzea traktorů v Chotouni, které mělo výborné reference („je to tam fakt hustý“).

Tak jsme se ráno sešli před klubovnou a chvíli dumali, jestli s sebou vezmeme i holky, které přišly na výtvarnou dílnu, která ale byla místo od 9 až od 10, což si vzápětí vyjasnily a my vyrazili sami. Naše cesta vedla přes Lstiboř a Chrášťany a místní letiště, kde nám dovolili se vyřádit na kolech a ještě jsme viděli pána, co létal (a taky trochu havaroval) s letadly na vysílačku a pak jsme už dorazili do Chotouně do muzea pana Víši, který má ve stodolách nashromážděny desítky traktorů, pásáků, pluhů, obracečů, vyorávačů a vší další zemědělské techniky. Při příjezdu do Chotouně ještě Moko zničil převodník na svém hitorickém velocipedu, takže si musel zavolat domů pro odvoz a dále s námi už nepokračoval. Taky odjel Vojta, který měl nějakou rodinnou akci, a přijel Kuba, kterému se asi ráno nechtělo vstávat nebo co.

Co udělá kluk (jakéhokoli věku), když mu řeknete „na co si chceš sáhnout, na to si sáhni, na co si chceš vylézt, na to si vylez, s čím chceš verglovat, s tím si vergluj, akorát když něco náhodou utrhneš (což vzhledem k bytelnosti techniky moc nehrozí), tak mi to řekni“? No přece poslechne...

Takže jsme skoro 2 hodiny prolézali všechny Zetory, Bull Dogy, Stalince a jiné báječné stroje. A nakonec jsme se ještě mohli svézt na skutečném funkčním traktoru Porsche – menší s doprovodem, větší pak už i jen s dohledem. Vedle ještě jezdil jiný traktor, ale Porsche v zájmu jednoznačně vedl... A to vše za dobrovolné vstupné.

Když jsme se dostatečně vyřádili a naobědvali, byl čas vyrazit dál. Tak jsme to vzali přes Skramníky a Klučov domů, do dolíku, do Brodu, kde jsme vlčata rozvezli do domovů. Celkem jsme urazili lehce přes 28 km a všichni (včetně nejmenších) to zvládli úplně v klidu.

Když se teď (a bude to trvat asi do nějaké další tematicky zaměřené výpravy) zeptáte vlčat, co tam byla: „Čím chceš být, až budeš velký?“ - co odpoví? Můžete hádat...

Na výpravě byli:

vlčata Tomáš, Petr, Aplaus, Hugo, Valaši, Lukáš a Jony

vedoucí Lišák, Korádo, Fanda, na půl Vojta (odjel), na půl Kuba (přijel) a na půl Moko (musel se nechat odvézt)

Fotky z této výpravy jsou samozřejmě taky ve fotogalerii .

PS: Kdybyste se chtěli do muzea podívat třeba s rodinou, adresu včetně kontaktu, kde si návštěvu domluvíte, najdete tady: http://www.veterantraktory.cz/ .